MIRAX

Mirax

30.4.2010,  Hnědák, Valach A1/1, Otec: In Camera (IRE)  Matka: Monteka (Secret´n Classy (CAN), Merinda)
Stáj Racing Photo, trenér Myšková Štěpánka, chovatel Szotková Lenka.


Dostihová kariéra: viz odkaz zde

Mirax se do stáje Racing Photo dostal na podzim roku 2012, poté, co se naše překážková naděje Marionetta vážně zranila v Kolesách. Zatímco Marionetta se už proháněla na loukách Královéhradeckého kraje, Mirax se zabydlel v dostihové stáji u Jardy  a Štěpánky Myškových.

Po úspěšné  Sharaně a poněkud smolné Marionettě byl Mirax prvním „chlapem“ ve stáji Racing.Photo.

Mirax je příbuzným klisny Mary Day, kterou příznivci stránek Racing.photo dobře znají a proto jistě chápou, že je pro mne tak trochu i srdcovou záležitostí. Pochází (stejně jako Mary Day a Mariionetta)  z chovu paní Lenky Szotkové a v jeho rodokmenu nalezneme hned dva plemeníky produkující kvalitní steeplery: In Camera (IRE)  a Secret´n Classy (CAN). Matka Monteka je dcerou Merindy (pravá sestra Mary Day) v jejímž rodokmenu  najdete hřebce Asturiano (CHI), který byl dle mého názoru v českém chovu velmi podceněn.

Mirax se na dostihové dráze objevil až ve třech letech a jeho výsledky na rovině byly poněkud rozpačité. Ačkoli Jarda Myška nebyl z výkonů svého svěřence zpočátku nadšen, já věřila, že se to nad překážkami zlomí. A k mé obrovské radosti, tento předpoklad do puntíku vyšel. Mirax získal pro stáj Racing.Photo historicky první překážkové vítězství, když na konci května 2014 zdolal v Pardubicích početné pole v dostihu na 3.500m. Zpočátku jsme se pohybovali ve čtyřkové společnosti, ale Miraxův dostihový projev se stále lepšil a na sklonku kariéry jsme již byli plnohodnotnými účastníky společnosti nejvyšší. 

Mirax byl výjímečný svou pracovitostí a také tím, že celou kariéru bezchybně skákal. Svou čtyřletou kariérní cestu pak završil fenomenálním vítězstvím v Ceně Vltavy na podzim 2017.

Po tomto úspěchu jsme naznali, že v nejlepším se má přestat a přeřadili Miraxe z dostihového do rekreačního režimu, kdy mu byly poskytnuty zcela nové zážitky, tentokrát na poli drezurním a rodinně-rekreačním. Mirax je ochotný charakterní koník, který na lonži sveze i mou malou dceru a my ho za to máme rádi.

Pojďte si spolu s námi připomenout Miraxův poslední dostih... Cena Vltavy 2017 

Velká pardubická 2017 celý přenos, Cena Vltavy v čase 3:05

 A jak probíhala jedna z prvních drezurních lekcí se můžete podívat zde: Mirax v drezurní přípravě

 Mirax poprvé s Luckou na hřbetě: Mirax s Luckou na lonži

 








YjA1N