» 2015/07, Kolesa, 2. místo
2015/07, Kolesa, 2. místo

Kolesa 19. července 2015- Cena stavebního podniku Přelouč, 5. dostih, start 15:20; Steeplechase crosscountry IV. kat. - 4 000 m, handicap, 5 letí a starší

V neděli to zpočátku vypadalo na stejnou apokalypsu, jako při Zlatém poháru v Pardubicích. Vedro k padnutí a nad závodištěm se stahovala černá mračna. Nakonec ale z bouřky sešlo a ačkoli bylo poněkud tepleji, počasí nám vcelku přálo. Pro fotografa radost, protože při absenci ostrého světla, ale za velmi dobré viditelnosti jsme se mohli těšit na kvalitní snímky (navíc pořízené zbrusu novým teleobjektivem Canon EF 100 - 400 f/4,5 - 5,6 II L USM).


Mirax nastoupil do dostihu  v dobré psychické i fyzické kondici a po odstoupení hlavního favorita jsme s napětím očekávali, jak se dostih vyvine. Mirax zahájil ze špice, aby si pohlídal vhodné tempo, a my už se jen těšili jak si při svém premiérovém pokusu poradí se zrádnými koleskými překážkami - vodním příkopem a lavicí.  Poradil si dobře, ačkoli ve vodním příkopu přípravil Jardovi krušnou chvilku a možná se stihl i napít...

V průběhu dostihu se ukázalo, že zdaleka ne všichni účastníci jsou ochotni naše tempo akceptovat a tak se souboj o vítězství po chvíli zúžil na trio Mirax, Božetěch a Cross Ice. A právě posledně jmenovaný nám opět (stejně jako před dvěma lety) odebral radost největší, když nás v cílové rovině přespurtoval a odsunul na druhé místo.

Nicméně, být poražen Cross Icem není ostuda a vzhledem k přesvědčivému náskoku před třetím Božetěchem, matadorem dráhy v Kolesách (je tam doma), a neexistenci dalších soupeřů, kteří v průběhu dostihu odpadli, jsme byli s Miraxovým výkonem spokojeni.

Naše další kroky povedou do Pardubic a to 12. září. Sledujte nás a držte palce.

Vybrali jsme několik fotografií, abychom vás navnadili k návštěvě fotogalerie. 









Níže si můžete prohlédnout fotografie v galerii, stačí kliknout na kterýkoliv obrázek pro zvětšení:



ZGQxNG